Obvezno osiguranje od automobilske odgovornosti

Obvezno osiguranje od automobilske odgovornosti (AO)


Čak i ako se smatrate odgovornim vozačima, čak i ako ste najodgovorniji od svih, niste imuni na pogreške. Krivi potez u prometu može drugima uzrokovati štetu, koju treba odgovorno i podmiriti. Zato je važno ugovoriti najbolju ponudu obveznog automobilskog osiguranja (AO).

Polica osiguranja od automobilske odgovornosti dužnost je svakog vlasnika motornog vozila. Osiguranjem pokrivate svoju odgovornost za materijalne i nematerijalne štete nad trećim osobama – sudionicima prometne nezgode koju ste skrivili.


Ugovorite GROUPAMA zaštitu bonusa AO i sačuvajte svoj BONUS


Zaštitite svoj stečeni AO bonus ugovaranjem GROUPAMA zaštite AO bonusa koja vam osigurava zadržavanje istog premijskog stupnja ukoliko ste tijekom osigurane godine imali jednu štetu koja ima za posljedicu gubitak stečenog AO bonusa.

 

Pogodnosti koje vas čekaju u sklopu GROUPAMA AO osiguranja:

  • Popust na vjernost i do 10%

  • Popust na broj ugovorenih GROUPAMA polica osiguranja i do 15%

  • 5% popusta plaćanjem cijene u cijelosti ili kreditnom karticom

  • Zaštita bonusa ugovaranjem police GROUPAMA Zaštita AO bonusa

  • Zadržavanje istog stupnja bonusa ako postoji prijavljena šteta prilikom produženja police putem police GROUPAMA Zaštita AO bonusa

  • Bonus je zaštićen bez obzira na visinu i vrstu prouzročene štete, a u slučaju postojanja više prijavljenih šteta, pokriće zaštite bonusa odnosi se samo na jednu, prvu štetu

  • Besplatno izdavanje zelene karte

 

ZELENA KARTA – zahtjev za izdavanje ZELENE KARTE


Zelena karta služi kao dokaz o ugovorenom osiguranju od automobilske odgovornosti, a izdaje se uz policu obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti i koristi se prilikom odlaska vozilom u inozemstvo. Zelenu kartu izdaje osigurateljno društvo kod kojeg imate sklopljenu policu obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti i vrijedi u svim zemljama članicama sustava zelene karte.

Izdavanje zelene karte je besplatno.

U slučaju da je vozilo za koje želite zatražiti zelenu kartu mijenjalo vlasnika, molimo Vas da nas kontaktirate na telefon 0800 2446 ili posjetite Vama najbliži GROUPAMA ured.


GROUPAMA asistencija


Osim na putovanjima, ponekad i svakodnevne vožnje mogu poći neplaniranim putem zbog kvara, nezgode ili drugog problema. U takvim situacijama možete se bezbrižno osloniti na svojeg pouzdanog partnera za potpuni osjećaj sigurnosti u obliku GROUPAMA Asistencije koja se ugovora kao dodatak obveznom osiguranju (AO). GROUPAMA Asistencija brine za Vas i Vaše suputnike u raznim situacijama poput kvara, nezgode ili nekog drugog problema. Idealan je odabir za sve koji putuju u zemlju ili inozemstvo, a moguće je prema vlastitim potrebama ugovoriti jedan od proizvoda:


 

GROUPAMA ASISTENCIJA HRVATSKA*

Osigurava pokriće na području Republike Hrvatske

GROUPAMA ASISTENCIJA REGIJA*

Vrijedi na području regije (teritoriju Republike Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Slovenije i Mađarske)

GROUPAMA ASISTENCIJA EUROPA*

Vrijedi na području Europe (Albanija, Andora, Austrija, Belgija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Cipar, Crna Gora, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Gibraltar, Grčka, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Kosovo, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Mađarska, Monako, Malta, Moldavija, Nizozemska, Njemačka, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Rusija (do 50 km izvan St. Peterburga, Moskve, Rostova na Donu, Tolyattija, Perma), San Marino, Sjeverna Makedonija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska, Ukrajina, Ujedinjeno Kraljevstvo).

 

*GROUPAMA Asistencija vrijedi za sva motorna vozila.

 

Kako zatražiti pomoć GROUPAMA asistencije?


Nepredvidive situacije u prometu rijetko su ugodne, pa je zato svakom vozaču najvažnije da jednostavno i brzo može doći do pomoći. U slučaju prometne nesreće ili drugih problema s osobnim vozilom, pomoć na cesti možete zatražiti kontaktiranjem servisnog centra koji radi 24 sata dnevno pozivom na broj 0800 1212 ili +385 1 6269 879 za pozive iz inozemstva.

 


 


Dodatno, svi korisnici GROUPAMA asistencije imaju i pristup aplikaciji Putni anđeo. Putni anđeo je aplikacija za pametne telefone koja je uvijek uz Vas za bezbrižno putovanje i pomoć u slučaju prometne nesreće te neugodnosti tijekom vožnje. Aplikacija je sastavni dio GROUPAMA asistencije s neograničenim pristupom u bilo kojem trenutku.

Za vaše sigurno stizanje do odredišta, aplikacija prepoznaje prometnu nesreću te funkcijom E-call alarmira Call centar koji će osigurati pomoć na cesti u trenu! Ukoliko naiđete na problem u vožnji, uz funkciju B-call možete i sami zatražiti pomoć na cesti.

Baš poput anđela čuvara, aplikacija bdije nad Vama dok se vozite u automobilu, upozorava na prekoračenje brzine, preveliku buku u vozilu ili predugu vožnju bez pauze i odmora. Aplikacija omogućuje dijeljenje svoje rute poveznicom koju možete poslati bilo kad i bilo kome, putem poruke u nekoj od messenger aplikacija.
 

Ispišite stranicu