Groupama implementira AI u poslovne procese

05.06.2024.
"Groupama je već u poodmakloj fazi implementacije prvih primjena umjetne inteligencije za daljnji razvoj svoga poslovanja koje smo osmislili s našim partnerima. Za početak, osnažit ćemo našu prodaju inovativnim rješenjem koje će im olakšati zaključenje prodajnih procesa i unaprjeđenje odnosa s klijentima. Nakon toga, nastavit ćemo s primjenama u različitim segmentima post-prodajnih procesa poput obrade šteta.“ 

„Međutim, sve naše implementacije imat će nešto zajedničko - primjenu AI tehnologija vidimo kao priliku za osnaživanje kvalitetnih ljudi različitih profila i oslobađanje njihovih potencijala, a ne za njihovu zamjenu. Klijenti ne žele raditi sa strojevima već sa kompetentnim i motiviranim ljudima koji će im se nametnuti povjerenjem i pružanjem rješenja usklađenih s njihovim potrebama". 


Naglasio je to Sanel Volarić, predsjednik Uprave Groupama osiguranja na panelu "Koje su koristi AI-a" u organizaciji Američke gospodarske komore u Hrvatskoj (AmCham) i Poslovne inteligencije, konzultantske tvrtke specijalizirana za podatke i analitiku.

Uz Sanela Volarića na panelu su sudjelovali Davor Aničić, CEO i osnivač tvrtke Velebit umjetna inteligencija, Ivan Maglić, Regional Manager, Calisto/Gartner, Adriatic, Marin Grgurev, Director of Data and Science, Studenac, te Stipe Anušić, izvršni direktor za prodaju i poslovanje, Poslovna Inteligencija, koji je ujedno bio i moderator panela. 

Na događanju se govorilo o tome kako umjetna inteligencija (AI) može transformirati poslovne procese, te koji koraci i strategije su potrebni da bi AI bio efikasno implementiran kako bi pružao stvarnu vrijednost organizaciji. Ispišite stranicu