Uprava i nadzorni odbor

Biti dio stvarnosti naših osiguranika i predani partner pri donošenju važnih životnih odluka naš je zadatak na svim razinama. Biti dio Groupama osiguranja znači biti istinski predan, pažljiv, učinkovit i uvijek na usluzi našim osiguranicima. 

Zahvaljujući posvećenosti vodstva Groupama osiguranja strateškim ciljevima uspijevamo postići veliko zadovoljstvo osiguranika, profitabilni rast i razvoj poslovanja, kulturu učinkovitosti te posvećenost zaposlenika. 

Groupama osiguranje d.d.

Predsjednik Uprave: mr. sc. Sanel Volarić, MBA


 

Od ulaska Groupama grupe na hrvatsko tržište, 1. rujna 2021. predsjednik je Uprave Groupama osiguranja zadužen za prodaju, marketing, štete, IT i niz korporativnih funkcija. Stručnjak je s bogatim upravljačkim iskustvom kojeg je stjecao u vodećim domaćim i međunarodnim financijskim institucijama. Rođen je u Mostaru 1972. gdje je završio srednju elektrotehničku školu. Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu stekao je zvanje diplomiranog inženjera industrijske elektronike te magistra računalnih znanosti. Završio je znanstveni studij MBA na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Autor je više znanstvenih i stručnih radova te predavač na visokoškolskim ustanovama iz područja poslovnog upravljanja, informacijskih tehnologija i digitalne transformacije. Stekao je i niz certifikata iz područja upravljanja projektima i proizvodima. U Allianz grupi, gdje je 2001. godine došao iz PBZ Banke, proveo je značajan dio karijere - gotovo 13 godina - na različitim rukovodećim pozicijama u Hrvatskoj i regionalnom centru u Münchenu. Nakon toga, tri godine je na mjestu predsjednika uprave Croatia osiguranja predvodio uspješnu temeljitu transformaciju poslovanja u zahtjevnom periodu nakon privatizacije društva. Kroz četiri godine privatnog poduzetništva, kao vlasnik i direktor društva za poslovno savjetovanje, surađivao je s nizom vodećih domaćih i stranih financijskih institucija na projektima planiranja i provedbe inicijativa usmjerenih ka digitalnoj transformaciji poslovanja i razvoju proizvoda. 

 

Članica Uprave: mr. sc. Monika Brzović  


Magistrica je znanosti iz područja financija i osiguranja. Posjeduje višegodišnje profesionalno iskustvo u financijskoj industriji u sektoru  osiguranja na poslovima upravljanja rizicima, administrativne podrške, razvoja proizvoda i aktuarskog odjela. Karijeru je gradila u nekoliko vodećih društava za osiguranje, te je do dolaska u Društvo na mjestu predsjednice uprave uspješno vodila Basler životno osiguranje i Basler osiguranje Zagreb kao članica uprave. U svom radnom vijeku radila je i u nadzoru mirovinskih osiguravajućih društava od 2002. godine u nadzornoj Agenciji HAGENI. Magistrirala je na poslijediplomskom znanstvenom studiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Nakon stručnog studija „Aktuarska matematika“ na PMF-u 2006. godine stekla je licencu za  obavljanje poslova ovlaštenog aktuara. Godine 2019. godine stiče licencu za ovlaštenog upravitelja mirovinskog osiguravajućeg društva koju također izdaje HANFA. Od 2006. godine je redovni član Hrvatskog aktuarskog društva (HAD). Uz profesionalna i stručna znanja iz područja osiguranja stekla je licencu organizacijskog razvoja i mentoringa. Trenutno pohađa poslijediplomski doktorski studij Poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Aktivna je i kao predavač na brojnim seminarima iz područja osiguranja, upravljanja rizicima i mirovinskog sustava.  

 

Nadzorni odbor 

Predsjednik Nadzornog odbora: Alexandre Pierre Jeanjean  

Zamjenik predsjednika Nadzornog odbora: Damien Jean – Paul Andre Auguste Ouvrard 

Član Nadzornog odbora: Julien Clement Fabian Ramillon Groupama osiguranje d.d. – Podružnica Hrvatska 

Direktor: Marijan Kralj  


Diplomirani je ekonomist sa više od 30 godina profesionalnog iskustva u industriji osiguranja počevši u prodaji, a potom i na poslovima razvoja proizvoda, prihvata rizika u osiguranje, obrade šteta i reosiguranja. Karijeru je gradio u najvećim Hrvatskim i svjetskim društvima za osiguranje kao član Uprave u Allianz Hrvatska, Generali osiguranje i Croatia osiguranje. Stručno se usavršavao u Swiss Re-u u Zurichu, te u Allianz AG RV u Munchenu.

Radio je i u nadzoru i tvrtki iz područja osiguranja između kojih pet godina na mjestu Predsjednika nadzornog odbora Allianz reosiguranja d.d., te pet godina kao Član nadzornog odbora Hrvatskog Nuklearnog poola, a isto tako i kao dugogodišnji član Upravnog odbora Hrvatskog ureda za osiguranje. Aktivan je i kao predavač na brojnim seminarima iz područja osiguranja i reosiguranja.

Predsjednik Nadzornog odbora matičnog društva: Olivier Péqueux

Članovi Uprave matičnog društva: Alexandre Pierre Jeanjean, Kádár Péter  dr. Bálint Györgyi Katalin, dr. Kálózdi Tamás István

 

Ispišite stranicu