Završena Groupama Žuta liga

16.06.2024. Kao nositelji osiguravateljne i sportske kvalitete, Groupama osiguranje i košarkaški klub Split, zajedno ali i svatko u svom polju djelovanja nastavljaju raditi i doprinositi stvaranju izvrsnosti i vrhunskih sportskih i poslovnih rezultata. 
Nakon pet mjeseci igranja, niza zanimljivih utakmica, završena je Groupama Žuta liga, koja se igrala u tri kategorije. 

Sama završnica natjecanja za sve polaznike škole košarke KK Splita, Groupama Žuti dan, održana je u dvije dvorane na Gripama. 

Groupama Osiguranje sve pobjedničke ekipa darivalo je prigodnim poklonima, a na tribinama Gripa našao se veliki broj navijača. Igralo se cijeli dan, a u Mini Žutoj ligi (igrači rođeni 2014. godine i mlađi) pobjedu je odnijela Ekipa 3 svladavši u finalu Ekipu 4 s 37:31. Za pobjednike su igrali Andro Jakić, Duje Simović, Vedran Zvonić, Ante Matijević, Vigo Radojković, Niko Vučković, Aldo Mitrović, Jadran Lozovina i Petar Ercegović. 

U Maxi Žutoj ligi (igrači rođeni 2008. godine i mlađi) pobjedu je odnijela Ekipa 4 svladavši Ekipu 5 s 57:50. Igrali su Duje Malada, Leo Bezjak, Roko Latković, Dominik Tolj, Ivan Znaor, Teo Čulić, Toma Kurtović, Ivan Vuko, Alen Halilović, Leon Tomas, Luka Juras, Toma Čulić i Mateo Vrvilo. 

U najmasovnijoj kategoriji, onoj za igrače rođene 2011. i mlađe (sudjelovao je 150 igrača) trijumfirala je Ekipa 2 koja je u finalu bila bolja od Ekipe 1 s 52:48. Pobjednički tim činili su Levin Maher, Massimo Maher, Roko Ratković, Marijan Čondić-Kadmenović, Božo Matić, Luka Živaljić, Lovro Ljubomir, Matko Velimirović, Marino Radić, Toma Čondić, Ante Buljubašić, Ivan Ivušić i Toma Štrbac. Sve ekipe tijekom natjecanja, pod ravnanjem voditelja škole košarke Ante Grgurevića, vodili su treneri KK Splita Duje Kaliterna, Niko Zdrilić, Zvone Nikolić i Miro Bubić.

Kao nositelji osiguravateljne i sportske kvalitete, Groupama osiguranje i košarkaški klub Split, zajedno ali i svatko u svom polju djelovanja nastavljaju raditi i doprinositi stvaranju izvrsnosti i vrhunskih sportskih i poslovnih rezultata.  Ispišite stranicu